Goedkope schilderijen

In Nederland is op internet al zeer veel aanbod van betaalbare schilderijen. Dit zijn vooral goedkope schilderijen uit China. Daar zijn er steden zoals Shenzhen waar enkel en alleen schilderfabrieken staan. Kijk eens op de site Alibaba.com , daar vind je duizenden Chinese producenten van goedkope 'kunstwerken'. Al voor een paar euro per stuk heb je hier een groot met de hand beschilderd canvasdoek. In deze fabrieken zitten honderden Chinese mannen en vrouwen dag in, dag uit te schilderen.

Echter van kunstenaars kun je nauwelijks spreken. Op internet zijn er talloze Nederlandse sites waar je dit soort goedkope schilderijen kunt kopen. Deze bedrijven kopen de schilderijen met een hele containers tegelijk in en verkopen deze als 'kunst'. Klik hier voor een paar
voorbeelden van de typische Chinese moderne fabriekskunst. Wil je echter een origineel schilderij aan de muur dat geschilderd is door een echte Nederlandse kunstenaar, dan hoeft dat ook geen fortuin te kosten. Bij Kunstuitverkoop.nl worden originele schilderijen verkocht die vaak goedkoper zijn dan de ge´mporteerde kunst uit China.