Moderne kunst

Onder moderne kunst worden over het algemeen avant-gardistische schilderijen verstaan die gemaakt zijn in de periode tussen het begin van de 20e eeuw tot ongeveer de jaren 60. Binnen de moderne kunst waren er verschillende stromingen zoals het kubisme, surrealisme futurisme en dada´sme. Wat de schilderijen bindt uit deze periode is dat de kunstenaars wilden experimenteren met kleur, beeld en expressie. Ze wilden een afstand scheppen tussen het kunstwerk en de werkelijkheid. Een aantal zeer bekende schilders uit deze periode zijn bijvoorbeeld: Karel Appel, Piet Mondriaan, Salvador Dali, Carel Willink.

Tegenwoordig zijn er nog veel kunstenaars die zich door deze periode laten inspireren. Op Kunstuitverkoop.nl kunt u bijvoorbeeld ook abstracte schilderijen en kubistische schilderijen kopen van verschillende Nederlandse kunstenaars.

De term moderne schilderijen valt tegenwoordig ook vaak en wil nog wel eens voor verwarring zorgen. Onder moderne schilderijen wordt verstaan , schilderijen die door hedendaagse kunstenaars worden gemaakt. Dit zijn vaak kleurrijke schilderijen die een bepaald gevoel oproepen bij de kijker.

Wij bieden u een ruime collectie moderne schilderijen te koop aan. Kijkt u eens rustig rond of er een modern schilderij tussen zit wat u mooi vindt en misschien wel wilt kopen. Wacht dacht u bijvoorbeeld van de graffiti schilderijen van Jack of de strakke landschappen van Hein van der Meij.